1 december 2021

Zorgeloos verbouwen in Amsterdam doe je zo! 

Woon je in Amsterdam en ga je je huis verbouwen? Dan komt er erg veel op je af en moet je ontzettend veel dingen regelen. Hierdoor kan het voorkomen dat je je overrompeld voelt, niet goed weet wat je allemaal moet doen of dat je in alle drukte belangrijke zaken vergeet. Daarom zijn in dit blog de beste praktische tips voor jouw verbouwing beschreven. Zo weet je zeker dat jij zorgeloos je huis kunt verbouwen. 

 

  1. Een goed begin is het halve werk

Het succes van je verbouwing begint met een goede voorbereiding. Definieer voor jezelf goed welke wensen en eisen je hebt voor het eindresultaat. Maak dit zo gedetailleerd mogelijk en denk goed na over de toekomst. Zo voorkom je tussentijdse wijzigingen, die je altijd meer geld en/of tijd gaan kosten. Maak een volledige lijst met eisen per kamer in het huis. Geef bij het maken van je lijstje prioriteiten aan per punt. Je kunt hierbij denken aan termen als, noodzakelijk, belangrijk of ‘mooi meegenomen’. Ook kun je een visuele voorstelling maken van de sfeer die je in huis wil creëren. Zo weten alle betrokken personen naar welk doel er toegewerkt wordt. 

 

  1. Houd zicht op je budget

Zorg dat je van tevoren een budget opstelt wat tot maximaal 85 procent bedraagt van de financiële ruimte die je hebt. Zo houd je een potje over voor onvoorziene kosten. Communiceer duidelijk met alle betrokken partijen dat het budget écht het budget is en houd jezelf hier ook goed aan. 

 

  1. Check de regelgeving

Ga bij de gemeente na of je een vergunning nodig hebt voor je verbouwing en welke zaken je hiervoor moet aanleveren. Ga dit tijdig na bij de gemeente, het vergunningsproces kan flink wat tijd in beslag nemen. Als opdrachtgever van de verbouwing ben jij er verantwoordelijk voor dat het eindresultaat niet conflicteert met de geldende regelgeving, dus ga goed na of alle plannen hier inderdaad aan voldoen. 

 

  1. Ruim je troep op

Ook ben je verantwoordelijk voor de troep die er voortkomt uit de verbouwing. Zorg er dus voor dat het grofvuil wat hierbij vrijkomt goed opgeruimd wordt. Hiervoor kun je het beste een grofvuil container huren. In zo’n container kan al het afval gemakkelijk verzameld worden. Ook hoeft er niet steeds op en neer gereden te worden naar de lokale vuilstortplaats, maar kan de container even blijven staan. Ga je een container huren Amsterdam? Let dan goed op of de gemeente hier regels voor heeft opgesteld en of je een vergunning nodig hebt als je de container wat langer laat staan.