27 januari 2022

Vitrage gordijnen zorgen voor meer sfeer in huis

Veel mensen kiezen momenteel voor een strak, industieel interieur. Maar weet je waar je dan tegenaan gaat lopen? Dat het nooit écht gezellig wordt in huis. Dat komt niet alleen door de meubels en de accessoires, het komt vooral door het geluid. In een industrieel interieur kiezen veel mensen voor een harde vloer en shutters voor de ramen. Schitterend om te zien, maar er wordt totaal geen geluid gedempt. Het gevolg is dat je altijd het gevoel hebt dat je in een tandartspraktijk bent. De echo tegen de muren en de vloeren draagt daar aan bij. Toch kun je daar gemakkelijk iets aan doen. Hang bijvoorbeeld vitrage gordijnen voor de ramen. Deze vitrage gordijnen zijn heel dun, maar zullen toch het geluid in huis aangenamer maken.

Er zijn hele hippe vitrage gordijnen

De kans is dat bij de term "vitrage gordijnen" de rillingen over je rug lopen. Dat komt doordat je automatisch terugdenkt aan de vitrage gordijnen die vroeger bij je opa en oma voor het raam hingen. Met zo'n kantrand aan de onderkant. Maar er zijn tegenwoordig écht hele hippe vitrage gordijnen. Je hoeft niet eens te kiezen voor wit, zelfs grijs en zwart kunnen de sfeer in jouw huis verhogen en het geluid dempen.

Wat kun je nog meer doen tegen het holle geluid in huis?

Al met wat simpele oplossingen kun je ervoor zorgen dat je huis meer als een thuis voelt. Zo kun je er, bijvoorbeeld, voor kiezen om een mooi kleed op de vloer te leggen. Dat is niet alleen lekker warm aan je voeten, het dempt het geluid ook op een fijne manier. En wat denk je van schilderijen op canvas aan je muren? Ook deze kunstwerken maken het verschil. Er is voldoende keuze, dus er is altijd wel een mooi canvas te vinden dat past bij jouw interieur.

En kies voor groen!

Planten kunnen ook een heel groot verschil maken! Kies voor grote planten als de Monstera. Deze grote bladen zullen een deel van het geluid dempen. Maar ook de potten waar je de planten in zet kunnen het verschil maken. Kies voor potten van gevlochten gras voor maximale demping. Is dat niet je smaak? Dan kun je natuurlijk gewoon gladde potten neerzetten, het moet wel nog steeds voelen als jouw huis. Jij moet het mooi vinden en jij moet je er fijn in voelen. Je hoeft ook niet alle tips tegelijk toe te passen. Kies wat bij jou past!