27 januari 2022
erigeron

Erigeron madeliefjes -planten en verzorgen

Erigeron zijn zomerbloeiende tweejarige planten met dunne, slanke stelen, eenvoudige bladeren en frisse madeliefachtige bloesems. De bladeren van de kruidachtige rechtopstaande planten zijn gekarteld en afwisselend georiënteerd. Het hele oppervlak van de plant (schutbladen, bladeren en stengel) is enigszins behaard. Deze planten kunnen soms meer dan een meter hoog worden. Het groeit op een minder vruchtbare grond en kan onkruid overtreffen. Omdat het zich na het zaaien heel snel kan verspreiden, kan het agressief overkomen.

erigeron

Zorg van erigeron

Erigeron groeit op goed doorlatende leem-, zand- en krijt bodems met zure, alkalische en neutrale pH-waarden. Als je een zware, stevige grond hebt, voeg dan gruis en goed verteerde compost toe aan het gebied en meng grondig met de om de drainage te bevorderen. Om het op zijn plaats te krijgen en een gezond wortelstelsel te bevorderen, moet u het gebied genoeg water geven.

Erigeron moet op een schaduwrijke plaats worden geplant.

Erigeron moet tot op de grond worden geknipt zodra de bloeitijd is verstreken. Tijdens actieve groei is een beetje voeding aan te raden, maar pas op dat u de planten niet te veel water geeft, omdat ze niet zo goed kunnen aan een te vochtige grond. Dit is vooral belangrijk in de winter.