27 januari 2022

De voordelen van een olijfboom bij jou in huis

Voordat een olijfboom kwalitatief goede olijven gaat geven, kan het nog zeker een paar jaar duren. De boom begint namelijk pas zijn vruchten af te werpen rond de leeftijd van vijf jaar. Wist je dat de boom ook voor een erg lange tijd als heilig wordt beschouwd? Dit omdat een olijftak vaak symbool staat voor glorie, vrede en overvloed. Olijfolie wordt dan ook nog regelmatig gebruik tijdens een religieuze ceremonie. Echter profiteer je op korte termijn en op lange termijn van een aantal voordelen. Wat deze voordelen zijn, lees je hier.

Een olijfboom heeft een erg lange levensduur

Wist je dat een olijfboom tot wel duizenden jaren kan leven. Er zijn echter vandaag de dag ook veel bomen in het Middellandse Zeegebied waarvan wetenschappelijk vast is gesteld dat ze wel 2000 jaar oud zijn. Daarnaast is het wortelstelsel van de olijfboom erg robuust. Op deze manier kan de boom zich zelf regenereren. Ook zijn de bomen erg droogtevriendelijk en hebben hierdoor vrijwel geen water nodig. Heb je een grote olijfboom bij jou in de tuin staan? In dat geval geniet je tijdens de oogst van enorm veel smakelijke olijven.

Het eten van olijven van je eigen olijfboom is gezond

Olijven stammen af van de perzik. Dit maakt het erg gezond om te eten, aangezien olijven van je eigen olijfboom boordevol antioxidanten, gezonde vetten en vezels zitten. Je kunt ze het beste pekelen met zout water of met azijn. Heb je dat gedaan, dan zijn ze pas goed eetbaar. Ben je overtuigd van alle voordelen die de boom je te bieden heeft? Wacht dan niet langer en haal binnenkort een model in huis. Voor zowel binnen als voor buiten is er een passende boom te vinden.