27 januari 2022

De beste manier om het traptapijt schoon te maken in 5 eenvoudige stappen

Traptapijt is gebruikelijk in talloze eengezinswoningen. Niet alleen omdat het een warme uitstraling geeft aan het trappenhuis, maar ook omdat het veiliger is om de trap op en af te lopen. Bovendien vormt het een slimme geluidsbarrière voor al het voetverkeer! Er is echter één nadeel aan traptapijt: het schoonmaken ervan kan soms behoorlijk ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er enkele handige manieren om dit te doen. Deze hebben we in dit artikel uiteengezet.

Stap 1: Maak het vuil los

De eerste handeling die je moet uitvoeren om het traptapijt schoon te maken, is het loskrijgen van het hardnekkige vuil. Maak daarom gebruik van een stijve bezem of een schrobborstel, zodat je gemakkelijk grote stukken vuil kan verwijderen en los kan maken. Leg extra nadruk op de hoeken en de randen, aangezien het vuil zich op deze plekken gemakkelijker ophoopt. Begin met de bovenste traptrede en werk de schoonmaak gecoördineerd naar beneden.

Stap 2: Aan de slag met de stofzuiger

Nu het hardnekkige vuil is losgewerkt, wordt het voor de stofzuiger gemakkelijker om het vuil te verwijderen. In de meeste gevallen wordt het merendeel van het vuil hiermee verwijderd.

Ben jij het zat om het traptapijt schoon te maken en wil jij een onderhoudsvrije trap? Dan is een PVC trap een uitermate geschikte optie die gemakkelijk te installeren is als overzettrede op je huidige trap.

Stap 3: Breng shampoo aan

Nu de stofzuiger het eerste werk heeft gedaan maar het traptapijt nog vuil is, breng je speciale tapijtshampoo aan en wrijf je deze er rijkelijk in met een schrobborstel. Werk de tapijtshampoo in de vezels en leg extra nadruk op de sterk vervuilde gedeelten.

Stap 4: Verwijder overtollig water

Om schade van de trap te voorkomen, houd er rekening mee dat je het overtollige water zoveel mogelijk verwijdert met een absorberende handdoek. Op deze manier voorkom je dat er schimmel of andere verontreinigingen op de trap ontstaan. Dit kan helemaal met een houten trap tot vervelende gevolgen leiden.

Is jouw houten trap toe aan renovatie? Zoek dan eens op traprenovatie met hout voor een perfecte afwerking op maat, geïnstalleerd door de beste trapspecialisten!

Stap 5: Stofzuig opnieuw

Wanneer de trap volledig is opgedroogd, ga dan opnieuw over het tapijt heen met de stofzuiger om de laatste traptreden met hardnekkig vuil te verwijderen. In de meeste gevallen kan je er nu van uitgaan dat het traptapijt weer spik en span is!