27 januari 2022

De 5 voordelen van het gebruiken van Douglas hout voor jouw klus

Het gebruiken van Douglas hout wint in populariteit. Steeds meer mensen gaan deze houtsoort gebruiken voor hun klussen. Dit is ook niet zo gek, want het gebruiken van deze houtsoort heeft tal van voordelen ten opzichte van andere houtsoorten, zoals grenen of vurenhout. Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? In dit blog lees je de vijf belangrijkste voordelen van het gebruiken van Douglas hout. Zo weet je zeker dat Douglas de juiste houtsoort is voor jouw klus! 

 

  1. Het hout heeft een lange levensduur

Eén van de belangrijkste voordelen van het gebruiken van Douglas tuinhout is de duurzaamheid van het hout. Het hout vormt namelijk erg veel kernhout, wat vervolgens weer veel hars bevat. Dit hars gaat weer verharden. Door dit proces kan er vrijwel geen schimmelvorming in het hout ontstaan en wordt de levensduur van het hout enorm verlengd. Douglas hout zal dus veel langzamer gaan rotten dan andere houtsoorten. Van deze houtsoort heb je dus veel langer plezier! Ook is Douglas hout erg goed bestand tegen invloeden van buitenaf. 

 

  1. Het hout heeft een mooie kleur

Gaat jouw Douglas hout al een tijdje mee? Dan hoef je je geen zorgen te maken over lelijke verkleuringen. De mooie warme tint van het hout zal met de jaren wat afkoelen en iets meer grijs worden. Veel mensen vinden deze kleur erg mooi bij hout en doen hier dan ook niets aan. Behoor je niet tot deze groep? Dan kun je het hout bewerken met een beits die speciaal gemaakt is voor Douglas hout. Het heeft dan in no time weer de gewenste kleur. 

 

  1. Het hout heeft weinig onderhoud nodig 

Douglas hout is een houtsoort die vrijwel geen onderhoud behoeft. Het hout wordt vaak voordat jij het aanschaft al geïmpregneerd om het nog beter geschikt te maken voor toepassingen buitenshuis. Buiten de eventuele beits nodig om het grijzer worden van het hout tegen te gaan, heeft deze houtsoort geen onderhoud nodig. 

 

  1. Douglas hout is goedkoper dan je verwacht

Vanwege de duurzaamheid van deze houtsoort, denken veel mensen dat het hout prijzig zal zijn. Niets is minder waar! Vergeleken met hardhout is Douglas hout namelijk spotgoedkoop! 

 

  1. Het hout is geschikt voor binnen en buiten

Je kunt Douglas hout zowel ruw als bewerkt en geschaafd kopen. Hiermee is het hout zowel goed geschikt voor toepassingen binnenshuis als voor gebruik in de tuin. Je kunt Douglas hout dus ook gebruiken voor meubilair of om vloeren mee te leggen.